Vælg lagerprincip i Lager af Rackbeat

Viden Om
For effektiv lagerstyring i Lager af Rackbeat, skal du vælge det lagerprincip der passer til din forretning. Der er to muligheder: "gennemsnitlig kostpris" og "FIFO".

For at få den mest effektive styring af dit lager med Lager af Rackbeat, er det vigtigt at vælge det lagerprincip, der passer bedst til din forretningsstruktur. Her forklarer vi forskellen mellem de to tilgængelige metoder: "gennemsnitlig kostpris" og "FIFO" (First In, First Out), så du kan træffe det bedste valg for din virksomhed.

OBS:
Du kan ændre dit lagerprincip, inden din første lagerhandling. Herefter er den låst.

Vælg lagerprincip

Gennemsnitlig kostpris

Gennemsnitlig kostpris er en metode, der beregner gennemsnitsomkostningen for alle varer i lageret. Med denne metode beregnes lagerets værdi ud fra et gennemsnit af indkøbspriserne for dine varer. Dette giver en stabil og forudsigelig lagerfinansværdi, som ikke varierer voldsomt med hvert enkelt køb.

FIFO (First In, First Out)

FIFO-metoden sikrer, at det første produkt, der ankommer til lageret, er det første produkt, der sælges. På denne måde garanterer FIFO-princippet, at de varer, der er købt først, også er de første, der sælges. Dette kan være en fordel i brancher, hvor varebeholdningen ofte skal udskiftes for at forhindre, at varerne bliver forældede eller uaktuelle.

OBS:
Har du Basis-pakken i Lager af Rackbeat, er dit lagerprincip automatisk sat til gennemsnitlig kostpris. Muligheden for at vælge lagerprincippet FIFO indgår kun i Premium-pakken.

Sådan vælger du lagerprincip

For at vælge lagerprincip efter startopsætningen, skal du følge disse trin:

1. Log ind på din konto hos  Lager af Rackbeat.
  2. Klik på "Virksomhedsindstillinger" i højre hjørne under dit virksomhedsnavn.
  3. Vælg "Generelt" i menuen til venstre og tryk derefter på "Avanceret".
  4. Vælg et princip i feltet "Lagerprincip".

Opsæt dit lager med omhu i Lager af Rackbeat

Når du opsætter din lagerstyring, vil valget af lagerprincip være en af de første og vigtigste beslutninger, som du skal træffe. Hver af disse to metoder har særlige fordele, afhængigt af din virksomheds behov og den måde, du håndterer lageret på. Det er vigtigt, at du vælger rigtigt, da ændringer ikke kan foretages efter den indledende opsætning.

Kontakt supporten
Hvis du har spørgsmål om lagerprincip i Lager af Rackbeat, eller er usikker på, hvad du skal vælge, er du velkommen til at kontakte Rackbeats support. Vi vil sikre, at du kommer godt i gang:

Telefon: mandag-torsdag 9-15, fredag 9-14:30 på +45 71 92 75 00

Chat: Alle hverdage 9-16

Mail: support@rackbeat.com

Når du har valgt lagerprincip skal du fortsat opsætte indstillinger i Rackbeat, så du kan sikre, at integrationen fungerer ønsket, fremover. Se hvordan du fortsætter med opsætningen ved at følge vejledningen i næste artikel: Opsæt Lager af Rackbeat: generelle indstillinger.

Bliv e-conomic Insider

Tilmeld mig e-conomic Insider-mail og nyhedsmails, der indeholder tips og tricks, invitationer til events, samt markedsføring om vores regnskabssystem og relateret software fra vores app-partnere.

Når du indtaster dine oplysninger i feltet ovenfor, behandler Visma e-conomic dine persondata i overensstemmelse med vores privatlivspolitik.

Success Icon

Tjek din indbakke (eller spam-mappe) med det samme.

Beklager, der er sket en fejl. Prøv venligst igen.

Woman using smartphone