Valutaomregner
Brug vores valutaomregner til hurtigt og nemt at omregne et beløb fra én valuta til en anden. Vælg mellem nyeste valutakurser fra Nationalbanken eller Open Exchange Rates.
Valutakilde
Bemærk: Valutakurserne fra Nationalbanken opdateres én gang dagligt og kurserne fra Open Exchange Rates opdateres hver sjette time. Valutakurserne der benyttes i denne valutaomregner er derfor vejledende.
Slip for at søge efter valutaomregnere på nettet og beregn valutaen direkte i din e-conomic. I e-conomic regnskabsprogram har vi nemlig indbygget en valutaomregner direkte i programmet. Den omregner valutaen på dine fakturaer - helt automatisk. Prøv e-conomic gratis og uforpligtende i 14 dage.
Kursliste
Valutakode/navn | Kurs |
Bemærk: Valutakurserne fra Nationalbanken opdateres én gang dagligt og kurserne fra Open Exchange Rates opdateres hver sjette time.
Valutakurserne der benyttes i denne valutaomregner er derfor vejledende.
Valutaomregning - værd at vide om valuta og valutakurser
Hvad er en valuta?
En valuta er et system til betaling af varer og ydelser, der fysisk tager form af enten mønter eller sedler. I dag er der cirka 180 forskellige møntenheder på verdensplan, der er anerkendt af FN. Det er op til den enkelte nation at definere den valuta, der skal udgøre den officielle møntfod som benyttes inden for dette lands grænser. Eksempler på valutaer er US dollars (USD), danske kroner (DKK), euro (EUR) og det britiske pund (GBP), som er den ældste valuta, der stadig er i omløb.
Hvad er en valutakurs?
Valutakursen er den øjeblikkelige kurs eller rate til hvilken en given møntfod kan forhandles til en anden valuta. Det er valutakursen, der dikterer værdien på et lands valuta i relation til andre landes valuta. Valutakursen er altid i forandring og kan derfor ændre sig fra sekund til sekund.
Hvordan udregnes valutakurser?
Valutakurser kan både være flydende eller fastlåste. Når en valutakurs er flydende, betyder det at den fastsættes på baggrund af dens markedsværdi. Hvis efterspørgslen på en valuta er høj, så stiger dens kurs. USA er et eksempel på et land, der benytter sig af en flydende kurs på deres valuta, US Dollars. Er en møntfod fastlåst, så betyder det at dens værdi er bundet til kursen på en anden - typisk større - valuta. Siden 1982 har vi i Danmark haft en fastlåst valutakurs - først til den tyske D-Mark og siden til euroen. Det har den fordel, at danske virksomheder ikke behøver at spekulere i kurssikring for at gardere sig mod kursændringer, når de handler med virksomheder i EU.
Euroen og den danske krone
Euroen blev i 1999 indført som en fælles møntfod i EU. I dag har 19 medlemslande erstattet deres egen valuta med euroen. I Danmark har vi valgt at beholde den danske krone som vores officielle valuta, men vi fører en såkaldt fastkurspolitik, der låser kursen på kronen til euroen. I praksis betyder det, at den danske krone altid vil have samme værdi i relation til euroen. Danmark har således det, der kaldes for en centralkurs, som er fastsat efter aftale med Den Europæiske Centralbank (ECB). Denne kurs er fastsat til 746,038 kr. per 100 euro og kan højst svinge med +/- 2,25%
Automatisk valutaomregning i e-conomic
Hos e-conomic har vi udviklet et regnskabsprogram hvor du ikke behøver at bruge tid og energi på valutaomregning. Der er nemlig indbygget en automatisk valutaomregner, så du nemt og hurtigt kan sende din faktura afsted i den valuta du ønsker. Valutaomregneren i e-conomic trækker på data fra xe.com og opererer med en dagskurs, der baseres på et gennemsnit af kurserne i de seneste 24 timer. Det er naturligvis også muligt at definere en fast kurs til en valuta i e-conomic.
Hvad er kryptovaluta?
Kryptovaluta er digitale betalingsformer, der kan benyttes til køb og salg af varer og ydelser online. Kryptovaluta købes med en klassisk valuta og kan derefter bruges eller forhandles videre. Det er decentraliserede valutaer, hvilket betyder at de eksisterer og handles uden direkte tilknytning til regeringer og banker. Kryptovaluta baseres på en teknologi kaldet Blockchain, der er udviklet til at administrere og registrere handel med disse betalingsformer. I dag handles der med mere end 10.000 kryptovalutaer i verden. De mest udbredte tæller Bitcoin, Ethereum og Tether.
Hvad er kryptovaluta?
Kryptovaluta er digitale betalingsformer, der kan benyttes til køb og salg af varer og ydelser online. Kryptovaluta købes med en klassisk valuta og kan derefter bruges eller forhandles videre. Det er decentraliserede valutaer, hvilket betyder at de eksisterer og handles uden direkte tilknytning til regeringer og banker. Kryptovaluta baseres på en teknologi kaldet Blockchain, der er udviklet til at administrere og registrere handel med disse betalingsformer. I dag handles der med mere end 10.000 kryptovalutaer i verden. De mest udbredte tæller Bitcoin, Ethereum og Tether.
Hvad er en valutaomregner?
En valutaomregner er et værktøj, der hjælper med at omregne en valuta til en anden. Det er brugbart for dem, der rejser til udlandet eller for dem, der f.eks. handler med virksomheder i andre lande og skal bruge en valutakurs til at fastslå den korrekte pris for en udenlandsk leverandørfaktura (overførsel til udlandet) og derved forstå, hvordan valutakurser påvirker priserne på varer og tjenester.
Det kan også hjælpe med at træffe informerede beslutninger om valutahandel eller investeringer i udenlandske virksomheder. Derudover kan det også hjælpe med at forstå, hvordan valutakurser påvirker ens egen økonomi, når man rejser eller sender penge til udlandet.
Det er vigtigt at vælge en pålidelig og nøjagtig valutaomregner, da små fejl i kurserne kan få stor indflydelse på ens økonomi.
Hvem er e-conomic?
e-conomic blev grundlagt i 2001 og blev i 2015 en del af Visma, der er blandt Europas førende software-leverandører. e-conomic er i dag Danmarks største online bogføringsprogram og benyttes af over 200.000 virksomheder.
e-conomic gør det nemt og overkommeligt at klare regnskabet, så du kan bruge din tid på de opgaver, der skaber mest værdi for din virksomhed. Med e-conomic får du nemlig ikke kun et online regnskabsprogram, der indeholder alle de grundlæggende funktioner som fakturering og salg, bogholderi, ordrer, tilbud og rykkere. e-conomic kan også automatisere meget af dit bogholderi, ved at automatisere det tidskrævende tastearbejde, og dermed reducere de manuelle arbejdsgange og tidsspilde.
Du kan naturligvis prøve e-conomic gratis og uforpligtende i 14 dage for at teste om det også er noget for dig. Din prøveperiode udløber automatisk, og du skal ikke have dit betalingskort op af lommen